Newsletter registration:       
 
SOTESKANJE

Adventure Center Bovec organizira soteskanje v okolici Bovca od 1. maja do 30. septembra.

V gorah, ki oblegajo dolino Soče, najdemo veliko kanjonov in sotesk z naglimi potoki in velikanskimi slapovi, ki hranijo Sočo s svojo močjo. Okolica Bovca zagotovo ponuja najbolj pestro soteskanje v Evropi!

Soteskanje organiziramo v Sušcu, Fratarici in Predelici. Pohodniške planinske poti vodijo do kanjonov.  V kanjonih drsimo po naravnih toboganih in krajših slapovih ter skačemo s skal v kristalno čiste tolmune. Sušec, ki je le nekaj minut vožnje oddaljen iz Bovca, je najmanj zahteven in priporočen za začetnike. Pravi naravni vodni park! V zahtevnejših kanjonih Fratarice in Predelice je potrebno uporabiti tehniko z vrvmi za daljše spuste, na primer slap Parabola je visok 50 metrov. Fratarica in Predelica sta rezervirana za najbolj pogumne avanturiste!

 

Izlet

Izlet se prične v pisarni Adventure Center Bovec, ki se nahaja v samem centru mesta. Tu bomo dokončali vašo registracijo za izlet. Nato vam bomo razdelili vso potrebno opremo (čelado, neoprensko obleko, obutev). Nato se bomo popeljali z avtobusom do parkirišča pred kanjonom. Tu se boste preoblekli v opremo, ki ste jo prejeli poprej. Sledi kratek sprehod, približno 20 minut, do vhoda v kanjon. Vaš izkušeni in certificirani vodič vam bo razložil celoten potek, vključno z varnostnimi navodili in tehnike skakanja in drsenja po naravnih toboganih. Čaka vas ura in pol do dve uri nepozabnega soteskanja! Na koncu vašega izleta se boste preoblekli v vaša suha oblačila in nam vrnili opremo. Nato vas odpeljemo nazaj proti Bovcu in naši pisarni. To traja približno dvajset minut.

Dnevni urnik

Adventure Center Bovec organizira soteskanje dvakrat dnevno, in sicer ob 9h in 14h.

Cena po osebi...

Soteskanje priporočamo osebam, ki se ne bojijo višine in uživajo v plavanju, drsenju po toboganih in skakanju v vodnih parkih.

Vsi udeleženci soteskanja morajo biti sposobni plavati, biti psihološko in fizično zdravi ter ne smejo biti pod vplivom drog ali alkohola.

Udeleženci, mlajši od 18 let, morajo podati soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

Vsak udeleženec naj prinese svoje kopalke, brisačo in dodatne nogavice.

 
Adventure-Center - 5230 Bovec, Trg golobarskih žrtev 38. | Phone: (+386) 41 592-551