Newsletter registration:       
 
JAMARSTVO

Adventure Center Bovec organizira jamarstvo v jami Srnica, ki se nahaja blizu Bovca.

Nad Bovce, na Kaninu se skrivajo ene izmed najbolj globokih jam v Evropi. Med izletom v Srnico boste izkusili pravo doživetje jamarstva, ko boste hodili po policah, čez vrzeli, plezali in se pognali po ozkih votlinah. Iz jame boste izstopili tako, da se boste spustili z vrvjo iz 40 metrov visoke navpične skalnate stene. V stenah jame boste opazili fosile školjk. Izlet ni zahteven, vendar je pa popoln izziv za osebe željne avanture!

 

Izlet

Izlet se prične v pisarni Adventure Center Bovec, ki se nahaja v samem centru mesta. Tu bomo dokončali vašo registracijo za izlet. Nato vam bomo razdelili vso potrebno opremo (anorak, naglavna svetilka, čelada, pas). Nato bomo odpotovali do parkirišča pred jamo, kjer se boste preoblekli v dano opremo. Podali se bomo na kratek sprehod, ki traja približno 20 minut, do vhoda v jamo. Vaš izkušen in certificiran vodič vam bo podal popoln uvod, vključno z varnostnimi navodili in tehnikami jamarstva. Čaka vas ura in pol nepozabnega jamarstva! Na koncu vašega izleta se boste preoblekli v vaša oblačila in nam vrnili opremo. Nato vas odpeljemo nazaj proti Bovcu in naši pisarni. To traja približno deset minut.

Dnevni urnik

 

Adventure Center Bovec organizira jamarstvo dvakrat dnevno, in sicer ob 9h in 14h.

Cena po osebi je 40€.

Jamarstvo je priporočeno za tiste, ki imajo normalno sorazmerje med višino in težo telesa. Za osebe s prekomerno težo ni priporočljivo, saj bi se težko podale skozi ozke votline.

Vsi udeleženci jamarstva morajo biti psihološko in fizično zdravi ter ne smejo biti pod vplivom drog ali alkohola.

Udeleženci, mlajši od 18 let, morajo podati soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

Vsak udeleženec naj prinese svoje pohodniške čevlje, športna oblačila (pulover in dolge hlače), brisačo in dodatne nogavice.

 
Adventure-Center - 5230 Bovec, Trg golobarskih žrtev 38. | Phone: (+386) 41 592-551